Kött & fisk vecka

Den här kött och fiskveckan bevisar ingenting. Det är bara min personliga erfarenhet av att försöka bryta vanor. Det går att leva på kött och fisk, en vecka i alla fall.

Resultatet är att jag har avlivat några personliga myter och gått ner 3 kg i vikt.

Den första myten är att jag måste dricka kaffe på morgonen för att få igång magen och den andra är att renkött är gott.

Det räcker med att dricka 3dl vatten för att få igång magen och renkött är smaklöst utan salt

Viktminskningen är inte ett resultat av dieten utan beror på för lite fisk och kött. Den dag jag mätte åt jag som mest och det var 1500kcal. Visst kan man äta kokt röding till frukost men det kostar ju 70 spänn och jag har inte större lust att fylla magen med renkött vid sju på morgonen.

Renköttet är bäst, smakade på en lövbiff av nöt i går och den kändes smaklös och vattning. Renkött stekt i inälvsfett får en transmak som jag inte är van vid men det går att äta.

Tallrik med renskavDet sägs alltid att renkött inte skall kryddas för den har en så unik egen smak. Ät den utan kryddor och utan SALT så får du känna den unika smaken. Den smakar ingenting. Muskelfibrerna bullar sig i munnen och trots fett så känns allting torrt och smaklöst. Men det går att äta.

Jag har mått bra hela veckan, förutom hungerkänslor har jag haft huvudvärk. Inget allvarligt men det har nog inte med kosten att göra, brukar känna av det även om jag äter varierad kost. Kan bero på kaffedrickande.

Har druckit mer vatten, både till maten och mellan måltiderna. Ofta har jag kommit på mig själv med att gå in i köket för att jag vill stopp något i munnen, för att jag känner ”suget”.

I stället för att göra det jag alltid har gjort, ta en macka, äta banan, äpple eller något annat för att tillfredsställa begäret så har jag druckit vatten.

Att stoppa något i munnen är inte alltid behov av mat, jag använder mat för att få en kick av kolhydrater och socker, eller bara som tröst.

Jag har inte bestämt mig för hur jag skall gå vidare, förutom att jag inte skall vara så extrem. Det är inte lätt att laga mat åt sig själv vid sidan av alla annan matlagning.

Det blir nog så att jag fortsätter äta fisk och kött men saltat, kryddat och i större mängder. Kommer även att äta alla kött, kyckling, gris, ägg och använda smör, ghee eller annan olja vid matlagning.

Men jag vill inte äta bröd, pasta, ris, gröt, potatis eller socker. Kalla det LCHF eller vad ni vill. Ingen processad mat, inget socker förutom det som finns i sylt vi kokat själv. Så lite kolhydrater som möjligt.

Jag är less på att ständigt gå upp och ner i vikt, jag är less på att skinnbyxorna blir för små i midjan och jag är less på att jag inte kan låta bli att äta som vana och tröst.

Lämna en kommentar