go modeblogg igen

Ligger jag före i tiden när det gäller mode. Redan i januari skrev jag om Keros svarta blötnäbbar och jag beställde givetvis ett par. Nu skriver min dotter att hon vill ha dessa skor och i kommentarer skriver en Narkenska i exil i Toronto att hon också vill ha färgade blötnäbbar. Röda blötnäbbar med band i Toronto! Är jag ledande modebloggare?

Mina svarta blötnäbbar kändes lite för små med ullstrumpor så jag använde dom inte bara en eller två gånger. I somras var jag till Keros i Sattajärvi och provade ett par traditionella ”naturfärgade”. Eller skall man vara noga så är de färgade av garvämnet eftersom skinnets naturliga färg är nästan vit. De traditionella har jag smort in traditionellt med en blandning av ekololja och tjära.

De svarta fick en av mina döttrar som vinterskor, de passade henne med ullstrumpor så beställa efter storlek är ingen bra ide. Blötnäbbarna är smålästade. Jag har köpt numret större än jag brukar ha. Det funkar bättre att skicka med måttet på fotens längd. Eller om man vill ha julklappa så får man skicka fotmåttet till tomten.

Lämna en kommentar